A fiam tanulópénze

Amikor az embernek gyereke születik akkor konkrét elképzelései vannak arról, hogyan fogja majd nevelni, milyen eszközöket vet majd be a fegyelmezésre, a motivációra, a lelkesítésre, bátorításra vagy épp pont a félelem érzetének megtanítására. Nekem is volt, de ezek néha sorra megdőlnek. Attól függően ugyanis, hogy milyen személyiség vagy milyen típus a gyerek, rengetegszer kudarcot vallanak ezek a módszerek.

Nálunk már a kisfiú tizenhat éves. Kisfiú, hát kamasz már. Nagyon kamasz. Ezidáig próbáltuk neki megtanítani, hogy a dolgokra vigyázni kell. Muszáj figyelnie arra, hogy hol hagyja a telefonját, hogyan és hova teszi el a laptopot, mert bizony ezek nagyon fontos eszközök manapság az életünkben, és koránt sem könnyű pótolni őket, a javításuk pedig igen költséges, nem beszélve arról, hogy jó szervízt találni hihetetlen erőfeszítésekbe kerül.

Nem igazán értett ő sosem a szép szóból. Ő mindig a saját kárán tanul. És ez nem volt másképp most sem. Természetesen sikerült úgy tennie a konyhapult szélére a telefonját, hogy leesett, és alkalmassá vált egy Xiaomi kijelző javítás, mivel teljesen összetört neki, és szinte semmit sem lehetett kivenni a kijelző szövegéből és képéből. Mondanom sem kell, hogy úgy döntöttünk, megmondjuk hogy hova, melyik szervízbe vigye, mert ahhoz még azért kicsi, hogy egy ilyen volumenű döntést meghozzon, de a javítást végig zongorázni és kifizetni is neki kell.

Muszáj megtanulnia most ezeket a dolgokat, mert később sokkal nagyobb bosszúságot fog neki is okozni, nem beszélve azokról a károkról, amelyek azért érhetik, mert nem tud valamit megtenni a hiányzó telefonja vagy az azon tárolt adatok matt. Persze ez neki nem tetszik, de tudjuk, hogy a xiaomiszervizshop.hu csapata nagyon lelkiismeretesen és profin fog tudni neki segíteni. Egy kis utána járás és saját tapasztalat pedig nem árt neki, hogy érezze miért mondjuk neki ezeket a dolgokat annyira fontosnak.