Apró találmány a mindennapokra

Ez a cím akár lehetne a gyerekeim számára szóló valamilyen kis védőeszköz vagy játék is, de ez kifejezetten egy felnőttek számára kifejlesztett, hatalmas segítséget nyújtó, apró, pici, mégis annál nagyobb eredménnyel bíró találmányról szól. De mi is lehet ez? Kezdjük a legelején.

A gyerekeim mindketten nagyon szeretnek motorozni. Nyilván erről a kétkerekű kis lábbal hajtható mini motorról van szó, amivel félelmetes gyorsasággal és nagy távokat vagyunk képesek megtenni, legyen szó akár játékról, akár egy kicsit csalva, játéknak álcázott gyors haladásról a boltig vagy épp az óvodába. Igen ám, de ez a kis játék nagyon tönkre teszi a cipők orrát és sarkát. Egészen egyszerűen egy-két hónap aktív használat után már szinte használhatatlan a kis cipő. Számunkra pedig kifejezetten fontos lenne, hogy tartósan hordhatók legyenek a cipők, mert egymás után mindkét kisfiam tudja használni azokat, tehát igyekszünk minél inkább megvédeni azokat a roncsolódástól. Rá is találtam egy, a gyerekek számára kifejlesztett cipővédő eszközre, ami nagyon hatékonynak bizonyult, megvédi a cipőket, így már bátran használhatják a kis motorokat és szelhetjük vele a kilométereket.

Igen ám, de ekkor találtam szembe magam azzal, hogy hasonló dolgot már kifejlesztettek a felnőttek számára is, akármilyen furcsa is, a vezetéshez. Én ezen még sosem gondolkodtam, hogy talán nekem is szükségem lenne egy kis segítségre ahhoz, hogy a mindennapi vezetés ne tegye tönkre akár két hónap alatt is a kedvenc cipőmet. Ez a kis találmány, a sarokvédő cipőre, már lehetővé teszi, hogy ne keljen váltócipővel bajlódnom minden egyes nap a munkahelyem előtt vagy a színházi parkolóban. Ez az apró, ám de annál hatékonyabb kis találmány megadja számomra azt a szabadságot, hogy ma már bármelyik cipőmben, akár egész nap is vezethetek anélkül, hogy azokat féltenem kellene. Mindenkinek meg kell ismernie ezt a terméket. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan minden autóban lesz legalább egy, hogy a cipők védve legyenek.